Direktlinjer till Helsingfors

Vi har även ett samarbetsavtal med Finnair vilket innebär att du som kund hos BRA även kan köpa biljetter till/från Helsingfors - Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå och Visby.

Boka resaUpplev fördelarna med BRA:


NÄRA
Personlig service och 13 destinationer.

BROMMA
Stockholms cityflygplats med enkla byten.

ENKELT
Flexibelt resande, stort antal avgångar.

LOKALT
Kunskap och engagemang för varje destination.

FRUKOST
Lokalproducerad och jättegod till alla.

Tips från orten

Sini Hermelin

BRA Stockholm

Gamla Saluhallen och Salutorget
En äkta, gammaldags saluhall precis vid vattnet, och nära Salutorget. Perfekt ställe att fika, vandra runt eller köpa fina grönsaker eller kött med sig hem. Passa också på att gå till Salutorget, där du finner massor av färsk fisk, våfflor, glass, och finskt hantverk. Akta dig för fiskmåsar - de är duktiga att stjäla din nyköpta glass!

Sveaborgs sjöfästning
Perfekt ställe att åka till på en varm sommardag. Båtarna åker t.ex. från Salutorget. Sveaborg passar alla och det finns många kaféer, restauranger och mysiga ställen vid strandklipporna för picknick. Barnen älskar att titta runt i den gamla fästningen och alla korridorer som är kvar. Fästningen som idag är över 250 år är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Tempelplatsens kyrka
En av de mest populära sevärdheterna i Helsingfors. Kyrkan är insprängd i berget och väggarna består av massivt berg, vilket ger en ypperlig akustik för konserter. Kyrkan ligger nära centrum och är väl värt ett besök!

Borgbackens nöjespark
Här hittar man den över 50 år gamla bergdalbanan – vem vågar åker i den? Borgbacken erbjuder mycket för hela familjen – en äkta gammeldags nöjespark, men nyheter kommer varje år. I närheten finns också SeaLife. Från centrum är det enklast att ta spårvagn till Borgbacken.

SkyWheel
Nyhet i Helsingfors, ett 40 m högt observationshjul på Skatudden. Nu kan man se alla sevärdheter och den vackra hamnen, öppet året runt.


Till/Från flygplatsen

På Helsingfors flygplats kan du välja mellan olika parkeringsalternativ. Du kan parkera din bil i ett av parkeringsområdena i närheten av terminalen eller välja att lämna den i en parkeringsplats lite längre bort dit du får gratis busstransfer.

Besök gärna flygplatsens hemsida för att få veta mer om de olika parkeringsmöjligheterna och priser.

Har du frågor om parkering på flygplatsen är du alltid välkommen att kontakta Informationen:
Telefon: +358 (0)200 14636

Det finns fem biluthyrningsfirmor på flygplatsen. Biluthyrningsfirmornas servicediskar finns i förbindelsegången mellan terminal 1 och 2.
Hyrbilsparkeringen finns i parkeringshus P3B.

Avis
Telefon: +358 9 822 833

Budget
Telefon: +358 207 466 610

Europcar
Telefon: +358 40 306 2800

Hertz
Telefon: +358 20 555 2100

Sixt
Telefon: +358 200 111 222

Taxiresa från flygplatsen till Helsingfors centrum tar cirka en halvtimme och kostar 35-40 €. Taxistationer finns strax utanför terminalernas ankomstområden.

Vill du förboka taxi kan du kontakta något av dessa tre taxibolag:

Airport Taxi Helsinki-Vantaa
Telefon: +358 100 4800

Airport Taxi Yellow Line
Telefon: +358 600 555 555

Taxi Point Ltd
Telefon: +358 9 8256 5566

KOLLEKTIVTRAFIK

Kollektivtrafiken mellan Helsingfors-Vanda flygplats och storstadsområdet sköts av Helsingforsregionens trafik. Dessutom stannar många långdistansbussar vid flygplatsen. Mer information får du på tjänsteleverantörens webbplats – Helsingforsregionens trafik och Matkahuolto långdistansbusstjänst.

FINNAIRS CITYBUSSAR

Du kan även resa till och från Helsingfors-Vanda flygplats med Finnairs citybussar, som trafikeras av Pohjolan Liikenne. Bussar avgår från flygplatsen och Helsingfors centrum var 20:e minut.

FLYGBUSS

En flygbuss kör gratis mellan parkeringarna och terminalerna på Helsingfors-Vanda flygplats omkring var 15:e minut från 03.30 till 01.30.

BUSSTRANSPORT TIL HOTELL

Det finns en gratis bussförbindelse till hotell i närheten. Kontakta ditt hotell för mer information.

Den här sidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och anpassa innehåll i erbjudanden och reklam i våra digitala kanaler. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies.