BRA hållbarhet hela vägen

Grönt finns i massor av nyanser – välj din ton genom att minska inom de områden du kan under resan, på jobbet eller hemma. När du väljer att resa kommer du att påverka miljön på ett flertal olika sätt, men koldioxid bildas för all energi du förbrukar.

Här kommer några enkla tips om vad du kan göra för
att minska din egen miljö- och klimatpåverkan:


Samåk -Ta flygbussen till och från flygplatsen! Måste du välja bil så samåk om det är möjligt, eller välj miljötaxi om du måste åka taxi.

Packa lätt -Om du måste resa med större bagage – tänk på att för varje kilo du ta bort i din packning bidrar du till att mindre koldioxid förbrukas på flyget. Glöm inte att packa handbagaget rätt så minskar du avfallet som hamnar i säkerhetskontrollen.

Tidningen - Ta bara så många tidningar du tänker läsa när du går ombord och lämna tidningen till pappersåtervinning efter flygresan. Kabinpersonalen ger dig instruktioner om vad den ska läggas.

Miljötaxi – boka miljötaxi när du beställer. Från Bromma kan du glida fram i en Tesla S elbil med Taxi Stockholms Premiumtjänst. Läs mer här.

Hyrbilen - Om du måste hyra bil på flygplatsen, välj då den mindre bränslesnålare bilmodellen. Passa på att testköra en miljöbil!

Spara energi
- Glöm inte att släcka belysningen när du lämnar hotellrummet eller kontoret. Genom att släcka lampor och undvika stand-by-läge på din TV, video eller DVD så kan du minska dina koldioxidutsläpp med upp till 300 kilo per år.

Minska tvätten
- Återanvänd handdukarna på hotellet när du har möjlighet till det.

Spara vatten - Välj att dricka kranvatten i stället för flaskvatten som transporterats lång väg. Duscha snabbt och effektivt. Två personer som duschar 20 minuter varje dag förbrukar ca 6000 kWh på ett år – det är lika mycket som all hushållsel för en familj!

Maten - Ät vegetariskt så ofta du kan. En vegetarisk måltid beräknas bidra till mindre än hälften så stora växthusutsläpp som en köttmåltid.

Flyg på biobränsle – Använd dina bonuspoäng till att köpa biobränsle.

Den här sidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och anpassa innehåll i erbjudanden och reklam i våra digitala kanaler. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies.